I am Gay and Muslim - trailer

In deze documentaire voert Chris Berlloni in 2011 in Marokko (vooral in Casablanca) een aantal zeer persoonlijke gesprekken met jonge homomannen (18-40 jaar). Hij volgt hen in hun zoektocht naar hun religieuze en seksuele identiteit. De film beoogt een brug te slaan tussen de Marokkaanse- en de homo-gemeenschap.

Studenten, zakenmensen, vrome moslims en anderen. Allemaal spreken ze goed Engels. Niet iedereen wil in beeld, de meesten wel.

Lesbische vrouwen kreeg hij als man nauwelijks te spreken, helaas. 

Chris Belloni (1980) groeide op in Haarlem en verhuisde naar Amsterdam waar hij politieke wetenschappen en Europese studies volgde aan de UvA. Hij behaalde daar zijn masters in 2006.
Belloni is altijd een gepassioneerd reiziger geweest en actief geïnteresseerd in buitenlandse politiek. Na verschillende trips naar India, het Midden-Oosten, West-Afrika en Zuid-Oost Azië en een sabbatical jaar in Israël maakte hij zijn eerste film met Chrissy van der Linden, 14 N, 16 W. Na verschillende projecten (Senegal en Roemenië)richtte Belloni de Stichting art.1 op. Dit 'art 1' is geïnspireerd op art. 1 van de Nederlandse grondwet, inhoudende dat niemand gediscrimineerd mag worden op grond van godsdienst, levensovertuiging, ras, politieke gezindheid, geslacht of op welke grond dan ook en de lopende projecten en films van Chris Belloni zijn hierop gebaseerd.

Delen

U dient ingelogd te zijn om reacties te kunnen bekijken en plaatsen.