Terugblik Feestelijke Lancering Foto-expositie Roze Ouderen bij IHLIA

http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/27469_100000751085072_9992_n.jpghttp://www.rozezorg.nl/assets/4ff11b77/logo_50+_platform.jpghttp://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/41591_164789046879954_8249532_n.jpg

Op maandag 30 mei. 
IHLIA en het Consortium Roze 50+ Nederland (ANBO, COC, MOVISIE en Schorer) hadden een schitterende lancering georganiseerd van de foto-expositie gemaakt over Roze Ouderen door Luuk Wagter: homo’s, lesbiennes en biseksuele ouderen. Deze tentoonstelling zal vervolgens in juli door het land gaan reizen als onderdeel van de toolkit voor de Roze Loper (www.rozezorg.nl).

De lancering werd zeer druk bezocht. De bijeenkomst werd geopend door de directeur van Ihlia, Lonneke van den Hoonaard waarna Liane den Haan, directeur van ANBO een historisch overzicht gaf van de activiteiten, ontwikkelingen en resultaten van de roze 50+beweging sinds 2006. De bijeenkomst werd opgefleurd door Marijn de Langen die met creatief zang- en pianospel gevoelens tot uitdrukking wist te brengen.  

De fototentoonstelling bestaat uit een serie portretten gemaakt van Roze Ouderen. Daarbij werd de alledaagsheid en het bijzondere van deze mensen benadrukt. Uit de interviews met de ouderen kwamen opmerkelijke uitspraken naar voren, die werden gecombineerd met de foto’s.

Aansluitend aan de expositie  was er een indrukwekkende theatervoorstelling over roze ouderen door de Theatergroep Gray uit Nijmegen: “Ik weet het nog heel goed” ... over homoseksualiteit en dementie met Clem Bongers in de hoofdrol.

De tentoonstelling is de hele maand juni te bezoeken. Zie voor openingstijden www.oba.nl

Adres: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokstraat 143, IHLIA, 6e verdieping. De OBA is op 7 min. loopafstand van Amsterdam CS.

Foto's: Anita Michielsen

De fototentoonstelling is mogelijk gemaakt door het VSB-fonds.

Delen

U dient ingelogd te zijn om reacties te kunnen bekijken en plaatsen.