Terugblik eerste Roze Herfsttour - vrijdag 1 oktober naar Leiden - Rotterdam - Dordrecht

Eerste Roze Herfsttour

Het doel van deze tocht was Roze 50-plussers en hun positie onder de aandacht te brengen van bestuurders en hun beleid. De delegatie bestond uit Margo Niestadt van projectleider ANBO, Manon Linschoten, projectleider ouderen en zorg bij COC Nederland, Josée Rothuizen van Movisie, Isjed Hussain van Schorer, Ton van Steen van het Landelijk Platform Roze 50+ en plaatselijk ambassadeurs van Roze 50+ Nederland. Verder was er overal een cameracrew aanwezig.

In Leiden werd de delegatie ontvangen door wethouder Roos van Gelderen in de B&W kamer. Aanwezig waren vertegenwoordigers van zorginstelling Libertas, de lokale thuiszorg, welzijnsinstellingen en de GGD. Na de vertoning van de DVD over de Roze Loper en de symbolische overdracht van de Roze Loper werd gediscussieerd over de activiteiten die gemeente en zorginstellingen moeten gaan ondernemen ten gunste van de positie van HLBT's m.n. in de zorginstellingen. Na het zeer hartelijk verblijf werd de delegatie uitgeleide gedaan door alle gastgevers.

In Rotterdam werd de delegatie ontvangen door André Jager van Humanitas Bergweg en wethouder Korrie Louwes. Verder waren aanwezig Joop de Beer van Homeless, Giny ten Brummelhuis van Rotterdam Verkeert en vertegenwoordigers van PvdA en ANBO. Na de symbolische overdracht van de Roze loper was er een levendige discussie rond een roze oudere en ervaringsdeskundige.

Na de middag ging de tocht naar Zorgcentrum Stadswiel in Dordrecht waar een roze programma al was ingezet met de vertoning van een film over het leven van roze ouderen die vijftien jaar geleden hun intrek namen in het uit zeven aanleunwoningen bestaande L.A. Rieshuis in Amsterdam. Na een welkomstwoord van Kasper Stolk, lokale ambtenaar homobeleid werd de Roze Loper overgedragen aan de directie van Stadswiel.
Daarna werd het ludieke maar ook informatieve programma voortgezet, aan het eind waarvan de delegatie met een voldaan gevoel naar Amsterdam terugkeerde.

Delen

U dient ingelogd te zijn om reacties te kunnen bekijken en plaatsen.