{article Over de Stichting Roze50+}

[title]

[image-intro]
[text limit="474"]
[readmore text="Lees meer..."]{/article}

Nieuws

×

Fout

Advanced Module Manager zal niet goed functioneren. Regular Labs Library plugin is niet geïnstalleerd.

Articles Anywhere zal niet goed functioneren. Regular Labs Library plugin is niet geïnstalleerd.

Tabs zal niet goed functioneren. Regular Labs Library plugin is niet geïnstalleerd.

Modals zal niet goed functioneren. Regular Labs Library plugin is niet geïnstalleerd.

Team Zeeland bestaat nu uit de ambassadeurs Henk Kosters, Willem Millenaar, Ari Murk, Ditty Smit van Damme en Dingeman Steijn
De provincie Zeeland bestaat uit diverse eilanden, met iedere een eigen cultuur. Het streven is om op ieder eiland een vertegenwoordiger van Roze 50+ te hebben.

 

Henk KostersHenk Kosters Willem MillenaarWillem Millenaar Ari MurkAri Murk Ditty SmitDitty Smit

Dingeman SteijnDingeman Steijn

         

 

De provincie Zeeland bestaat uit diverse eilanden, met iedere een eigen cultuur. Het streven is om op iedere eiland een vertegenwoordiger van Roze 50+ te hebben.

Ontmoeting en empowerment van LHBTI ouderen (ter voorkoming van sociaal isolement)

De Roze 50+ ambassadeurs in Zeeland organiseren een paar keer per jaar een wandeling. Dit is een fijne manier om elkaar te ontmoeten. Ook wordt er ieder jaar een kerstborrel georganiseerd en worden verschillende individuele LHBT ouderen bezocht. In Corona tijd wordt het contact onderhouden door telefoon, whatsapp, mail en post.

Dankzij de expertise van sommige ambassadeurs is individuele coaching van LHBT-ers mogelijk

Roze 50+ Zeeland heeft goede contacten met de Vlaamse Regenboogambassadeurs.

Gekozen Familie Zeeland
De Gekozen Familie Zeeland is een groep mensen die elkaar hebben uitgekozen om samen een gezellige tijd door te brengen. Dat kan door een kop koffie te drinken, met elkaar te eten, te wandelen, door een goed gesprek en wanneer het nodig is een boodschap voor elkaar te doen. We zijn op zoek naar jou!

De Gekozen Familie Zeeland’, op initiatief van Roze 50+ Zeeland. Deze groep richt zich op (oudere) lesbische vrouwen, homomannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI’s) die bijvoorbeeld weinig familie in de buurt hebben of niet zo veel contacten hebben in hun directe woonomgeving. Juist met het ouder worden komen vragen als: met wie kan ik leuke dingen doen, eens samen naar de film, een wandeling maken of samen eten. Wie kan ik dingen toevertrouwen? Wie kan er even sinaasappels voor me kopen als ik met griep in bed lig?

Voor dat soort dingen heb je een netwerk van fijne mensen nodig. Mensen die over en weer voor elkaar klaar staan. Een soort familie, maar dan met familieleden die je zelf kiest, een gekozen familie.’

Familie-uitbreiding
Woon je op Walcheren en ben jij op zoek naar een ‘gekozen familie’-groep, neem dan eens contact op met Henk Kosters of Dingeman Steijn. Zij zijn als kartrekkers van de Gekozen Familie Zeeland bereikbaar voor vragen en kunnen jou meer vertellen over wat je er van kunt verwachten. We zijn benieuwd naar jou, voel je vooral vrij om even te bellen. Je zit nergens aan vast.

Henk: 06-51179991
Dingeman 06-28331985
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zichtbaarheid ten behoeve van community building en het vergroten van maatschappelijke acceptatie

De Roze 50+ ambassadeurs zijn zichtbaar op belangrijke dagen als Coming Out Dag, Idahot, transgender herdenkdag, etc. Zij staan in informatie kramen, hijsen de vlag samen met wethouder en andere personen op Coming Out Dag etc. Ook zijn zij regelmatig te horen en te zien in lokale media.

De Roze 50+ ambassadeurs hebben een goede samenwerking met andere (LHBTI) organisaties in de provincie zoals COC Zeeland, LHBT Netwerk Zeeland, Christen Queer en Anti Discriminatie Bureau Zeeland.

Mrs Senior Pride 2018, Ditty Smit van Damme, is Roze 50+ ambassadeur in Zeeland. Door haar titel heeft ze veel lokale en landelijke publiciteit gegenereerd.

Belangenbehartiging van LHBTI ouderen bij de landelijke overheid en gemeenten

De ambassadeurs gaan in gesprek met gemeenten en nemen deel aan landelijke manifestaties om seksuele en genderdiversiteit op de agenda te krijgen en houden.

Bevorderen van (kennis over) LHBTI vriendelijkheid in zorg- en welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties en het relevante beroepsonderwijs.

De ambassadeurs geven regelmatig training en voorlichting. Zowel aan professionals binnen zorg en welzijnsinstellingen als wel op MBO en HBO opleidingen.

Ook stimuleren en begeleiden zij Roze Loper trajecten. De eerste Roze Loper van Zeeland ging in 2019 naar Zorgentrum Cleijenborch in Colijnsplaat. Er lopen gesprekken met andere zorginstellingen over diversiteit en inclusie.

Meer informatie:

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.