Amsterdam - Join us With Pride: Tribute to Gay Games Amsterdam

Amsterdam - Join us With Pride: Tribute to Gay Games Amsterdam

Ruim 20 jaar geleden vonden de GayGames voor de eerste keer plaats in Europa, en wel in Amsterdam. Het motto luidde: ‘Friendship through Culture and Sports’.

Het werd een historisch moment. Niet alleen voor internationale roze sporters, maar ook voor de lhbti-community in Nederland en de stad Amsterdam. 

Op 23 januari kijken we samen met Niek van der Spek, adjunct directeur van de Gay Games 1998, en Niels Wolf van Pride&Sports Amsterdam terug naar deze bijzondere gebeurtenis. Dit wordt gedaan aan de hand van historische beeldopnamen en archiefmateriaal. Daarnaast zetten we de gebeurtenis in een hedendaags licht: wat betekende de Gay Games toen, en wat betekent het nu?

GAY GAMES

De Gay Games is een sportevenement dat om de vier jaar in een ander land plaatsvindt. In 1998 werden de spelen gehouden in Amsterdam. Roze zichtbaarheid in cultuur en sport stond in ons land eerder nog in de kinderschoenen, maar kreeg tijdens de Gay Games een enorm impuls. Het werd een belangrijk podium in onze samenleving. 

WITH PRIDE

De tentoonstelling With Pride brengt de turbulente geschiedenis van veertig jaar lhbti-strijd in beeld. Tijdens deze tentoonstelling zijn er
inspirerende bijeenkomsten waar we kijken naar roze activisten van toen en nu. We reflecteren op wat er in de afgelopen 40 jaar is bereikt en geven hedendaagse activisten een stem.

Delen