Amsterdam - Join us With Pride: Sylvester Hoogmoed over Ramses Shaffy

Amsterdam - Join us With Pride: Sylvester Hoogmoed over Ramses Shaffy

Ramses Shaffy (1933-2009) kennen we als begaafde acteur, liedschrijver en zanger. Met zijn fascinerende persoonlijkheid raakte Nederland in de ban van Ramses en zijn opbeurende chansons. Over Ramses Shaffy hebben altijd de wildste verhalen de ronde gedaan en de werkelijkheid was vaak nog spectaculairder dan gedacht. Op donderdag 6 december neemt Sylvester Hoogmoed, schrijver van de biografie 'We zien wel! Het wonderlijke leven van Ramses Shaffy', je mee in het bijzondere leven van Ramses Shaffy.

SYLVESTER HOOGMOED

Politicoloog, schrijver en journalist Sylvester Hoogmoed (1966) publiceerde in onder meer De Groene Amsterdammer, de Volkskrant en Historisch Dagblad. Hij is daarnaast wekelijks op de Concertzender te horen met zijn chansonprogramma. Zijn liefde voor chansons en schrijven komen samen in de biografie 'We zien wel! Het wonderlijke leven van Ramses Shaffy', dat hij in 2011 uitbracht.

WITH PRIDE

De tentoonstelling With Pride brengt de turbulente geschiedenis van veertig jaar lhbti-strijd in beeld. Tijdens deze tentoonstelling zijn er
inspirerende bijeenkomsten waar we kijken naar roze activisten van toen en nu. We reflecteren op wat er in de afgelopen 40 jaar is bereikt en geven hedendaagse activisten een stem.

Delen