Gratis toegang. Sexualiteit bij mannen. Verenigingsgebouw HOH Bilderdijkpark 12-A Amsterdam

vrijdag 17 aug – interactieve lezing door dr. Bert-Jan de Boer

Vrijdagavond 17 augustus a.s. is dr. Bert-Jan de Boer, mannenarts, medisch seksuoloog en wetenschapper, als gast in ons midden. Belangrijk onderwerp van de voordracht:‘testosteron’.

Bert-Jan de Boer begon als tropenarts in Zuid-India. Hij werkte in de jaren ‘80 als vrijwilliger voor de alom bekende weekendpoli voor geslachtsziekten in Amsterdam.

Voorts was hij 33 jaar als huisarts actief en werkt op het UMC als docent huisartsengeneeskunde.
Ook vervult hij een aantal bestuursfuncties bij de Stichting Ter Bevordering van de Seksuologie in de Huisartspraktijk en de expertisegroep Seksuele Gezondheid en Hiv/Aids.

Hij heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaand
specialist op het gebied van functionele urologie en
medische seksuologie.
In 2004 promoveerde hij met het proefschrift ‘Erectile dysfunction in Primary Care’aan de Universiteit van Utrecht.

Bert-Jan is schrijver van boeken over onderwerpen als seksuele problemen, erectieproblemen en mannen van een zekere leeftijd.
Hij is mede-eigenaar van de Mannenkliniek de Boer Mannen Gezondheid en Zorg in Baarn.
Verder is hij actief verbonden aan de European Society of Sexual Medicine (ESSM) en de International Society of Sexual Medicine (ISSM).

De gezondheid van de man gaat hem aan het hart en schaamte over onderwerpen weet hij als geen ander te doorbreken, of het nu gaat over het mannelijke lichaam, over seksualiteit of dit in relatie tot de partner.

Testosteron

Testosteron is niet alleen van belang voor jongeren, die er ineens aan het begin van de puberteit veel meer van in hun bloed krijgen met de gevolgen van dien.
Ook niet in het kader van misbruik in de sport (anabolen), maar het is een belangrijke stof voor de kwaliteit van leven en de seksualiteit.

De testosteronproductie daalt langzaam, t.w. 1-2% per jaar, na het 30e tot 35elevensjaar.
Daar merk je de eerste jaren nog niets van, maar na een tijdje kun je dat gaan voelen en dan neemt de seksuele energie af. In de interactieve voordracht zal de functie van testosteron worden besproken, de symptomen van testosterontekort en wat eraan kan worden gedaan om de tekorten wat aan te vullen.

page3image21568page3image21728
Delen