Yvonne Kroonenberg lanceert roze50plus.nl

http://www.inspiredvision.com/Inspired_Vision/Yvonne_files/aui-kroonenberg-y-31934%20v2.jpg

Schrijfster Yvonne Kroonenberg lanceerde op maandag 21 maart officieel een ontmoetingssite voor roze ouderen. Dit gebeurde in Den Haag tijdens de interdepartementale werkbijeenkomst ‘homoseksualiteit op latere leeftijd’ van Roze 50+ Nederland met beleidsmakers.

De webcommunity roze50plus.nl is een plek waar lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender ouderen (“roze ouderen”) elkaar in alle privacy kunnen ontmoeten. Bezoekers kunnen er roze activiteiten vinden en een kennisbank, die ook bedoeld is voor professionals in de zorg. De website is daarmee dé gids voor en door roze ouderen.

Nederland telt circa 400.000 roze vijftigplussers; mannen en vrouwen die veelal opgegroeid zijn in een tijd dat homoseksualiteit een taboe was. Uit angst voor reactie uit de omgeving houden ze vaak hun identiteit verborgen. Het sociale isolement is groter dan onder hun heteroseksuele generatiegenoten. Roze ouderen worden in zorginstellingen regelmatig gepest en buitengesloten. Zij voelen zich gedwongen hun identiteit te verbergen.

In Roze 50+ Nederland werken ANBO, COC Nederland, MOVISIE en Schorer samen. Zij zijn spreekbuis en belangenbehartiger van roze vijftigplussers en willen met allerlei activiteiten de zichtbaarheid en sociale acceptatie van roze vijftigplussers vergroten.

Handboek Roze Loper

Toolkit