Roze50+ Ambassadeur Margreet van Hensbergen geëerd met Derk Koetje Award

Zondag 20 januari 2013 is voor de vierde keer de Derk Koetje Award uitgereikt tijdens de Roze Nieuwjaarsreceptie van de Wham.
Burgemeester Bolsius van Amersfoort reikte de Award, een zilveren penning, uit aan Margreet van Hensbergen.

De Derk Koetje Award wordt uitgereikt als blijk van dank en respect voor iemand die zich op onderscheidende wijze inzet voor de LHBT-gemeenschap in Amersfoort en omstreken. De Award is vernoemd naar Derk Koetje, die in 2009 de eerste Award kreeg.

Het was voor de jury niet eenvoudig een keuze te maken. Bijna alle voordrachten voldeden aan de criteria om voor de Award in aanmerking te komen. Het was daarbij voor de jury hartverwarmend te constateren dat er blijkbaar heel veel mensen zijn die zich – op welke manier dan ook – inzetten voor de roze zaak.

De jury over de winnaar

“Wat kunnen we over de winnaar zeggen? Margreet van Hensbergen is al ver voor 2012 gestart om zich in te zetten voor de LHBT-ers in Amersfoort en omgeving. Daar waar er een mogelijkheid is, zal Margreet het roze geluid laten horen, zeker als het gaat om de zorg en ouderen. Professioneel vanuit de verschillende functies die ze in haar loopbaan heeft gehad, maar ook vertelt ze moedig haar persoonlijke verhaal om bewustwording bij anderen op gang te brengen. Margreet timmert landelijk en lokaal aan de weg voor de Roze Loper en ANBO Roze. Ze stond aan de wieg van ANBO Roze Amersfoort. Samenvattend: De jury heeft groot respect en bewondering voor de wijze waarop Margreet zich inzet voor oudere LHBT-ers in Amersfoort en omgeving, en daarmee ook voor alle LHBT die uiteindelijk ook een oudere worden.”

Handboek Roze Loper

Toolkit