In memoriam Pieter Smit

In memoriam Pieter Smit

Beste Pieter,

Jij was de zeer toegankelijke en betrokken burgervader van iedereen in het Oldambt.

Ook voor de LHBT-gemeenschap heb jij veel betekend.

Jij was echt geïnteresseerd in de leefwereld en problematiek van lesbische vrouwen, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders. Je was er voor ons en wij deden nooit tevergeefs een beroep op jou.

Jij was er tijdens onze eerste LHBT-ontmoetingsbijeenkomst en sprak met de aanwezigen. Je was trots dat er in het Oldambt een zichtbare LHBT-gemeenschap ontstond en ondersteunde ons van harte. Je zei het met duidelijke woorden: “In de gemeente Oldambt moet iedereen zichzelf kunnen zijn!”

Vorig jaar sprak je tijdens de eerste Regenboogviering en het eerste LHBT-feest in de geschiedenis van de gemeente Oldambt.

Hoe bijzonder en speciaal vonden wij het dat jij de tijd nam om vanaf het begin tot het einde deel te nemen aan ons Symposium op Internationale Coming Outdag in De Klinker. Dat was op 11 oktober 2016. De hele zaal zong je toe want het was jouw verjaardag!

Internationale Coming Outdag zal voor ons in het vervolg in het teken van jouw nagedachtenis staan. Ieder jaar opnieuw zullen wij dan bij het hijsen van de Regenboogvlag ook aan jou denken.

Wij bedanken je voor jouw altijd open, geïnteresseerde en betrokken houding… wij bedanken je voor wie jij was… onze burgervader, die wij missen en niet zullen vergeten.

Beste naasten van Pieter, wij wensen u sterkte en steun in deze dagen en in alle dagen hierna.

Pieter, vaarwel…

Roze 50plus Oldambt

Delen

U dient ingelogd te zijn om reacties te kunnen bekijken en plaatsen.