Roze 50+ en KiesvoorjeZorg.nl werken samen aan inzicht in tolerantie!

Roze 50+ en KiesvoorjeZorg.nl werken samen aan inzicht in tolerantie!

Instellingen met een Roze Loper zichtbaar op KiesvoorjeZorg.nl

Roze 50+ en KiesvoorjeZorg.nl hebben de krachten gebundeld en gaan vanaf vandaag samen inzichtelijk maken welke (thuis)zorginstellingen in Nederland structureel werken aan integratie en acceptatie van homoseksualiteit binnen hun organisatie. Dit doen zij om vanaf nu de ruim 80 instellingen die het certificaat ‘Roze Loper’ hebben verdiend zichtbaar te maken op www.KiesvoorjeZorg.nl door het tonen van de ‘Roze Loper’ op de profielpagina van de zorginstellingen.

Waarom deze samenwerking?
KiesvoorjeZorg.nl heeft zich als doel gesteld om het zorgaanbod in Nederland zo transparant, volledig en inzichtelijk mogelijk aan te bieden aan de bezoekers van de website. Inzicht in welke instellingen actief bijdragen aan integratie en acceptatie van homoseksualiteit binnen de zorg  is daar een belangrijk onderdeel van. Charley Beerman “door deze instellingen nog zichtbaarder te maken dragen we bij aan deze acceptatie”.

Roze 50+ daarentegen vindt het belangrijk dat, behalve op www.rozezorg.nl, ook andere partners laten zien dat ze tolerantie met betrekking tot seksuele diversiteit belangrijk vinden. Manon Linschoten “dit is precies waar we naar op zoek zijn; partners die de doelstelling van Roze 50+ onderschrijven en dit ook daadwerkelijk laten zien in hun communicatie-uitingen!”.

Over Roze50+
Het Consortium Roze50+ is het samenwerkingsverband van ANBO, COC, MOVISIE en Vilans en maakt zich sinds 2005 hard voor het verbeteren van de positie van Roze 50-plussers in Zorg en Welzijn. De Roze Loper is één van de projecten waarmee wij dit doel willen bereiken.

Over KiesvoorjeZorg.nl
KiesvoorjeZorg.nl is in 2012 opgericht. Het eerste jaar van het bestaan is vooral veel onderzoek gedaan naar de zorgmarkt en de wijze waarop zorgbehoevende zich oriënteren op voor hen passende zorg. Al deze inzichten zijn verwerkt in het design van de website en in de database opbouw. Op 11 januari 2013 is KiesvoorjeZorg.nl live gegaan voor de consument.

Voor meer informatie of vragen over KiesvoorjeZorg.nl verwijzen wij u graag door naar: Charley Beerman (oprichter / directeur KiesvoorjeZorg.nl B.V.) 023 - 711 32 02 of 06 – 20 43 69 17, cbeerman@kiesvoorjezorg.nl.

Voor meer informatie of vragen over Roze Loper verwijzen wij u graag door naar: Manon Linschoten (projectleider Ouderen en Zorg COC)  mlinschoten@coc.nl.

Delen

U dient ingelogd te zijn om reacties te kunnen bekijken en plaatsen.