{article Over de Stichting Roze50+}

[title]

[image-intro]
[text limit="474"]
[readmore text="Lees meer..."]{/article}

Nieuws

×

Fout

Advanced Module Manager zal niet goed functioneren. Regular Labs Library plugin is niet geïnstalleerd.

Articles Anywhere zal niet goed functioneren. Regular Labs Library plugin is niet geïnstalleerd.

Tabs zal niet goed functioneren. Regular Labs Library plugin is niet geïnstalleerd.

Modals zal niet goed functioneren. Regular Labs Library plugin is niet geïnstalleerd.

Lammert Veenhuizen en Magda Römgens zijn uitgeroepen tot Mr. en Mrs.  Senior Pride 2021. Zij kregen deze onderscheiding vandaag uitgereikt in het kader van de Nationale Roze Ouderen dag, tijdens een feestelijke bijeenkomst in Utrecht.

De verkiezing is een initiatief van de Stichting Roze 50+, waarin ouderenbond ANBO en LHBTI-belangenvereniging COC Nederland samenwerken. De prijs gaat naar mensen die veel betekenen of hebben betekend voor LHBTI-ers in het algemeen en LHBTI-ouderen in het bijzonder.

Lammert Veenhuizen (73) uit Westdorpe (Zeeland) zet zich al jaren in voor acceptatie van LHBTI-ouderen in Zeeland. Lammert doet van alles: hij is hulpverlener, informatiebaak, luisterend oor en sinds de oprichting ambassadeur van de Stichting Roze 50+.

Mrs Senior Pride 2021 is Magda Römgens uit Leiden. Ze is met haar 84 jaar de oudste Roze 50+-ambassadeur en vertelt graag over wat het voor haar betekent om lesbisch te zijn. Dat doet ze in gastcolleges voor studenten, maar bijvoorbeeld ook tijdens de Tour d’Amour, die het hele land doortrekt.

40BC4388 E45B 4349 A85C 4A4C4FF8632D

Roze 50+ heeft deze Nationale Roze Ouderendag voor de zevende keer georganiseerd om aandacht te vragen voor de LHBTI-ouderen in Nederland.